Kasza gryczana z kiełkami Stir fry
Kategoria: obiad

Czas: 10 minut
Ilość porcji: 2
Dodatkowe informacje: bez glutenu, bez cukru, wegańskie, bez nabiału/laktozy

SKŁADNIKI

  • 1 saszetka ugotowanej kaszy gryczanej
  • 1 opakowanie kiełków Stir fry
  • 8 suszonych pomidorów La Campagna
  • garść liści szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • papryka słodka Bolinero
  • sól, pieprz do smaku

NETTO baner kasza gryczana z kielkami  stir fry 2017_07.jpg.jpg

PRZYGOTOWANIE

Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj. Zeszklij je na patelni z rozgrzanym olejem kokosowym. Następnie wrzuć kiełki. Smaż je krótką chwilę i dodaj liście szpinaku. Duś je krótką chwilę. Kolejno dodaj pokrojone suszone pomidory i ugotowaną kaszę gryczaną. Smaż jeszcze chwilę. Danie przypraw papryką, solą i pieprzem do smaku.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO