Frittata z kiełkami Stir-fry
Kategoria: śniadanie

Czas: 10 min
Ilość porcji: 1-2
Dodatkowe informacje: bez glutenu, bez cukru, wegetariańskie

SKŁADNIKI

  • 3 jajka
  • ½ opakowania kiełków stir-fry
  • kawałeczek papryki
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki słodkiej lub ostrej papryki Bolinero
  • ½ łyżeczki bazylii Bolinero
  • olej kokosowy do smażenia

Frittata_www_p.jpg

PRZYGOTOWANIE

Na patelni rozgrzej olej i wrzuć kiełki. Podsmaż je delikatnie wraz z drobno posiekaną papryką.
W miseczce roztrzep jajka wraz z przyprawami. Wylej je na podsmażone kiełki. Zmniejsz ogień do minimum, a patelnię przykryj pokrywką. Frittatę smaż aż wierzch się zetnie. Górę możesz posypać dodatkową porcją kiełków.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO