Frankfurterki z żółtym serem i sałatką
Kategoria: obiad

Czas: 20 min
Liczba porcji: 3

SKŁADNIKI

  • 270 g frankfurterek surowych Bergio
  • 3 plastry sera żółtego Maduro
  • 2-3 łyżeczki rozmarynu

 Sałatka

  • opakowanie mieszanki sałat Fit&Easy
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • ogórek
  • łyżka oleju rzepakowego Ollineo
  • sól i pieprz do smaku

frankfuterki_p.jpg

PRZYGOTOWANIE

Natnij frankfurterki wzdłuż, ale nie do końca (rozcięcie jak w bułce do hot-doga). Upiecz kiełbaski na patelni najpierw rozcięciem do dołu, a w międzyczasie potnij ser w słupki, tak aby weszły w nacięcia w kiełbaskach. Po upieczeniu rozciętej strony kiełbaski, zdejmij z patelni, a następnie do każdego nacięcia wciśnij kawałek sera. Posyp rozmarynem, po czym z powrotem połóż na patelni– tym razem rozcięciem do góry. Piecz do czasu, aż ser się roztopi i kiełbaski dobrze opieką od spodu. Podawaj z sałatką.

Sałatka

Pomidory przekrój na połowę, ogórek pokrój w plastry. Całość wymieszaj z mieszanką sałat. Dodaj olej, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszaj.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO