Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Chłodnik ogórkowy z koperkiem, rzodkiewką i jajkiem

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 10 min

SKŁADNIKI

  • 6 niewielkich ogórków gruntowych
  • 1/2 ząbku czosnku
  • 6 większych rzodkiewek
  • sól morska
  • pieprz
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 250 g - 300 g jogurtu naturalnego
  • 100 ml kefiru
  • 2 ugotowane jajka

PRZYGOTOWANIE

Ogórki umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Czosnek obierz, rozgnieć w prasce i dodaj do ogórków. Rzodkiewki umyj, osusz, odetnij końcówki, zetrzyj na tarce w plasterki i dodaj do ogórków. Całość dopraw solą i pieprzem. Dodaj koperek, jogurt, maślankę, wymieszaj i schłodź w lodówce. Podawaj z ugotowanym jajkiem.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO