Chlebek bananowy

Czas: 1 h 15 min
Ilość porcji: 8-12
Dodatkowe informacje: bez glutenu, bez nabiału, bez cukru

SKŁADNIKI

  • 5 dojrzałych bananów
  • 100 ml oleju kokosowego
  • 2 jajka
  • 3 łyżki erytrytolu
  • 1/2 szklanki mąki ryżowej
  • 1/2 szkalnki mąki kukurydzianej
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej Bolinero
  • 1 łyżeczka cynamonu Bolinero

chlebek-bananowy-1.jpg

PRZYGOTOWANIE

Banany zmiksuj na mus. Wbij jajka i dodaj płynny (lekko podgrzany) olej kokosowy. Zmiksuj ponownie. Dodaj erytrytol, obie mąki, sodę oraz cynamon. Wszystko wymieszaj łyżką.
Keksówkę o wymiarach 12x26 cm wysmaruj olejem kokosowym i posyp mąką. Wlej do niej ciasto i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180ºC. Piecz przez 45-60 minut do suchego patyczka.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO