Chłodnik z ogórka i awokado
Kategoria: obiad

Czas przygotowania: 1 h
Ilość porcji: 4
Dodatkowe informacje: bez cukru, wegetariańskie, bezglutenowe

SKŁADNIKI

  • 400 ml kefiru Miletto
  • 6 ogórków gruntowych
  • 1 awokado
  • 2 ząbki czosnku
  • garść koperku
  • sól, pieprz do smaku

DO PRZYBRANIA:

  • koperek
  • natka pietruszki
  • rzodkiewka

chlodnikogorekpack.jpg

PRZYGOTOWANIE

Ogórki obierz, a następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Z awokado wydrąż miąższ i przełóż go do kielicha blendera. Wlej kefir, wrzuć ząbki czosnku oraz koperek, a następnie zmiksuj. Dodaj starte ogórki, wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem do smaku.

Gotowy chłodnik przełóż do talerzy i podawaj z posiekanym koperkiem, natką pietruszki i plasterkami rzodkiewki.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO