Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Carpaccio z buraka

Ilość porcji: 1
Czas przygotowania: 40 min.

SKŁADNIKI

  • 2 buraki
  • 2 mozzarelle
  • garść świeżej rukoli
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE

Buraki umyj, zawiń pojedynczo w folię aluminiową. Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni piecz ok. 1h do miękkości. Po upieczeniu zdejmij folię i obierz ze skórki. Buraki pokrój na cienkie plasterki. Mozzarellę również pokrój na cienkie plastry. Ułóż plastry mozzarelli i buraka na dużym talerzu. Na wierzchu rozłóż umytą i osuszoną rukolę. Wierzch posyp posiekanymi i podprażonymi na patelni orzechami włoskimi. Całość polej sokiem z cytryny i oliwą. Dopraw solą i pieprzem.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO