Czas: 1 h 30 min
Ilość porcji: 6
Do niedużego garnuszka rozkrusz drożdże, dodaj syrop z agawy. Zalej letnią wodą (nie gorącą! - zbyt wysoka temperatura zabije drożdże). Całość wymieszaj, kiedy drożdże się rozpuszczą dodaj pozostałe składniki. Ciasto wyrabiaj 5-10 minut, do momentu, aż nie będzie lepiło się do ręki. Wyrobione ciasto włóż do miski, przykryj ściereczkę i odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie, podziel ciasto na 6 części, uformuj z nich bułeczki, ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na ok. 30 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie każdą bułkę posmaruj rozbełtanym jajkiem i posyp słonecznikiem. Piecz w 180 stopniach 20-25 minut.