Bezglutenowe pancakes z owocami
Kategoria: II śniadanie/obiad

Czas: 30 min
Ilość porcji: 2 (ok. 16 sztuk)
Dodatkowe informacje: bez glutenu, bez cukru, wegetariańskie

SKŁADNIKI

  • 150 g mąki ryżowej
  • 30 g mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka ksylitolu
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej Bolinero
  • 150 g jogurtu naturalnego Miletto
  • 1 jajko
  • 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego

DODATKOWO

  • jogurt naturalny Miletto
  • świeże owoce
  • syrop klonowy Premieur lub miód

NETTO baner bezglutenowe pancakes z owocami p 2017_08.jpg.jpg

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie suche składniki wmieszaj w miseczce. Następnie wlej jogurt oraz olej kokosowy i wbij jajko. Ciasto dokładnie wymieszaj za pomocą łyżki lub trzepaczki. Powinno być gęste jak kwaśna śmietana.

Na rozgrzaną teflonową patelnię wykładaj kolejno po łyżce ciasta. Placuszki smaż z obu stron na złoto.

Gotowe pancakes podawaj z łyżką jogurtu naturalnego, świeżymi owocami i syropem klonowym Premieur lub miodem.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO