Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

WARZYWA NA GRILLA

Czego nie wiecie o warzywach na grilla?

  • Jak najlepiej smażyć bakłażany?

    Bakłażany lubią olej, dlatego najlepiej wcześniej nasmarować je oliwą i smażyć na suchej patelni - to z całą pewnością sprawi, że potrawą, którą przygotowujemy będzie lżejsza.

  • Czy kwiaty cukinii są jadalne?

    Tak - po usunięciu słupka - faszeruje się je, płatki zwija jak cukierek, a następnie piecze się lub dusi.

  • Czy można jeść surową cukinię?

    Oczywiście! Może stanowić doskonały zamiennik selera naciowego, zatem - chrup na zdrowie!

  • Co zrobić, by warzywa powoli brązowiały na grillu?

    Dodaj odrobinę octu do marynaty, a warzywa na grillu wolniej będą brązowieć.

Zielono na ruszcie!

Pyszne, świeże, sezonowe warzywa to doskonały pomysł na zdrowe dania z grilla. W tej roli świetnie sprawdzą się cukinia i bakłażan, które teraz kupisz w sklepach Netto w supercenie! Odrobina oliwy, ulubionych przypraw i dodatków pozwoli wyczarować prawdziwe cuda na ruszcie.

 

Lekkość pod chmurką

Ucztowanie na świeżym powietrzu to superokazja do przygotowania lekkich i zdrowych sałatek. Spróbuj pysznych sałat w doniczce za jedyne 2,99 zł - wybierz ulubioną odmianę i udekoruj zielonymi listkami swoje popisowe danie. Zaakcentuj je apetycznymi pomidorami koktajlowymi w supercenie 4,99 zł i voila – zainauguruj sezon grillowy w najpyszniejszym wydaniu!

TATOwie: to najlepsza chwila na zdrowego grilla

Czas pomyśleć o majówce pełnej grillowych smakołyków oraz czasie spędzonym z rodziną i przyjaciółmi na świeżym powietrzu. Już od poniedziałku poszukiwacze dobrego smaku znajdą w sklepach Netto skarbiec wyśmienitych produktów – idealnych do ucztowania pod chmurką. Nie czekaj i już dzisiaj udaj się na wyprawę po najlepsze grillowe przysmaki!

Co najlepiej wrzucić na ruszt? Podpowiadamy, że coś pysznego, kolorowego i lekkiego. Doskonale sprawdzą się tu warzywa, które po grillowaniu staną się zdrową przekąską lub smaczną bazą do przeróżnych sałatek, dipów, sosów i farszu. Warto zacząć sezon grillowy w lekkim stylu!

Pieczone bakłażany z sosem tahini i granatem
Szaszłyki z cukinii, pomidorów i mozzarelli
Sałatka z grillowaną cukinią i szpinakiem
Pieczone bakłażany z sosem tahini i granatem
Szaszłyki z cukinii, pomidorów i mozzarelli
Sałatka z grillowaną cukinią i szpinakiem