Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Ziemniaki Hasselback z tzatzikami

Dodatkowe informacje: bez cukru, wegetariańskie, bezglutenowe

60 min.
4 os.
1. Składniki
Warzywa i owoce




Nabiał



Przyprawy



2. Sposób przygotowania
  1. PRZYGOTOWANIE

    Ziemniaki Hasselback:

    Ziemniaki umyj dokładnie pod bieżącą wodą. Następnie ponacinaj na cienkie plasterki (najlepiej zrobić to, kładąc ziemniaka na łyżce — wtedy nie przetniesz go do końca). Masło roztop i za pomocą pędzelka posmaruj kolejne plasterki ziemniaków. Resztą tłuszczu wysmaruj brytfankę. Ziemniaki posyp tymiankiem i gruboziarnistą solą, umieszczając część przypraw między plasterkami. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz przez około 40 minut, aż będą miękkie. Następnie posyp szczypiorkiem i podawaj z tzatzikami.

    Tzatziki:

    Twaróg zmiksuj za pomocą blendera z jogurtem i czosnkiem. Ogórki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a następnie wymieszaj z twarogiem. Całość dopraw solą oraz pieprzem.

3. Propozycja podania
NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!
Ziemniaki Hasselback z tzatzikami
NewsletterNetto
Gazetka NETTO