Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Zapiekanka warzywna z makaronem

45 min.
2 os.
1. Składniki
Produkty ekologiczne


Warzywa i owoce




Artykuły kolonialne

Przyprawy



2. Sposób przygotowania
  1. PRZYGOTOWANIE

    Makaron ugotuj al dente w lekko osolonym wrzątku.
    Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Wrzuć pokrojoną w piórka cebulę i smaż przez chwilę.
    Paprykę pokrój w paseczki, cukinię w talarki, a pieczarki na plastry. Warzywa wrzuć do cebuli i smaż kilka minut, aż staną się miękkie.
    Następnie wlej pomidory, a całość przypraw tymiankiem, rozmarynem, papryką, solą oraz pieprzem do smaku. Dodaj makaron i wymieszaj.
    Żaroodporne naczynie posmaruj olejem kokosowym i przełóż składniki zapiekanki. Wierzch możesz dodatkowo ozdobić lekko podsmażonymi plastrami cukinii posypanymi ziołami. Zapiekankę wstaw do piekarnika nagrzanego do 200ºC i piecz 20 minut. Podawaj od razu.

3. Propozycja podania
NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!
Zapiekanka warzywna z makaronem
NewsletterNetto
Gazetka NETTO