Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Wegańskie papryczki faszerowane kaszą jaglaną

40 min.
4 os.
1. Składniki
Warzywa i owoce



Artykuły kolonialne



Przyprawy




2. Sposób przygotowania
  1. 1. KROK

    Na patelni rozgrzej okej kokosowy i wrzuć posiekaną cebulę. Podsmaż na złoto. Następnie dodaj rodzynki Sereno oraz wszystkie przyprawy Bolinero, smaż jeszcze chwilę. Kolejno wsyp kaszę jaglaną i zacznij wlewać powoli bulion. Zawartość patelni gotuj powoli na małym ogniu, dolewając cały czas bulionu, aż kasza będzie miękka. Na sam koniec dodaj posiekaną drobno pietruszkę i wymieszaj.

  2. 2. KROK

    Papryki poprzekrawaj na połówki, poprzekrawaj gniazda nasienne i wypełnij kaszą. Wstaw do żaroodpornego naczynia posmarowanego olejem kokosowym. Piecz w 200 ℃ przez 30 minut, aż papryki będą miękkie.

3. Propozycja podania
Netto życzy smacznego!
Wegańskie papryczki faszerowane kaszą jaglaną
NewsletterNetto
Gazetka NETTO