Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Wegańskie babeczki

Dodatkowe informacje: bez cukru, wegańskie, bezglutenowe, bez nabiału

45 min.
8 os.
1. Składniki
Warzywa i owoce




Artykuły kolonialne


Produkty ekologiczne



Zdrowa alternatywa

Dodatki

2. Sposób przygotowania
  1. PRZYGOTOWANIE

    Babeczki

    Daktyle namocz we wrzątku przez kwadrans, a następnie odsącz z nadmiaru wody. Wrzuć do kielicha blendera razem z płynnym olejem kokosowym i zmiksuj na gładką masę. Orzechy nerkowca zmiksuj na proszek. Połącz z daktylami i dodaj wiórki koksowe oraz mąkę kokosową. Jeśli masa będzie za rzadka, dosyp więcej wiórków. „Ciasto” przełóż do metalowych foremek na babeczki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180ºC. Piecz przez kwadrans, a następnie wyjmij i ostudź. Gotowe babeczki wyjmij z foremek i przed samym podaniem przygotuj nadzienie. Upieczone spody możesz również przechowywać w lodówce do czasu użycia.

    Nadzienie

    Z awokado wydrąż miąższ i za pomocą moździerza lub łyżki rozetrzyj go na pastę. Dodaj sok z cytryny wraz z otartą skórką, syrop z agawy i spirulinę. Dokładnie wymieszaj. Krem przełóż do upieczonych babeczek i podawaj z ulubionymi owocami.

3. Propozycja podania
NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!
Wegańskie babeczki
NewsletterNetto
Gazetka NETTO