Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Tarta z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi

120 min.
4 os.
1. Składniki
Artykuły kolonialne




Przyprawy

Nabiał





Warzywa i owoce

2. Sposób przygotowania
  1. 1. KROK

    Mąkę wymieszaj w misce wraz z solą. Wbij jajko i posiekaj masło Miletto. Zagnieć ciasto i wstaw je na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkuj i pokryj nim keksówkę o wymiarach 12x20 cm. Wierzch przykryj papierem do pieczenia i obciąż suchą fasolą lub grochem. Piecz 20 minut w 180ºC. Następnie zdejmij obciążenie i piecz kolejne 15 minut. Odstaw do wystudzenia.

  2. 2. KROK

    Gruszki obierz, pokrój na plastry i powykrawaj gniazda nasienne.

  3. 3. KROK

    Jajka ubij delikatnie ze śmietanką Miletto i połącz z pokrojonym w kostkę serem oraz posiekanymi orzechami.

  4. 4. KROK

    Na kruchy spód wylej jajeczną masę, wyłóż plastry gruszek i piecz 30-40 minut w 180ºC, aż wiech się zetnie. Wyjmij i odstaw do przestudzenia.

3. Propozycja podania
Netto życzy smacznego!
Tarta z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi
NewsletterNetto
Gazetka NETTO