Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Pasta z czerwoną papryką i soją

60 min.
1. Składniki
Warzywa i owoce


Przyprawy




Artykuły kolonialne

Produkty ekologiczne

Dodatki

2. Sposób przygotowania
  1. PRZYGOTOWANIE

    Soję wsyp do miseczki, zalej wodą, aby cała była zanurzona. Zostaw na noc. Drugiego dnia rankiem wymień wodę i gotuj soję do miękkości. Paprykę umyj i wysusz. Włóż do żaroodpornego naczynia razem z ząbkami czosnku i świeżymi gałązkami tymianku. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok 35-40 minut, aż papryka miejscami wyraźnie się przypali. Przestygniętą paprykę obierz, odrzuć trzonek i gniazdo nasienne.

    Podpieczoną paprykę razem z czosnkiem i soją wrzuć do blendera, dodaj olej lniany i przyprawy. Całość zblenduj na gładką pastę. Jeśli pasta będzie zbyt gęsta, można dodać trochę wody, w której gotowana była soja. Pastę przypraw solą i pieprzem. Podawaj z kiełkami brokułu.

3. Propozycja podania
NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!
Pasta z czerwoną papryką i soją
NewsletterNetto
Gazetka NETTO