Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Parmezan biscotti

Doskonała alternatywa dla herbatników lub chrupkiego pieczywa jako dodatków na deskę serów.

70 min.
4 os.
1. Składniki
Artykuły kolonialne



Nabiał




Przyprawy

2. Sposób przygotowania
  1. Wymieszaj mąkę, parmezan, sól i proszek do pieczenia.
    Rozgrzej masło i połącz z suchymi składnikami, jajkiem oraz mlekiem.
    Dodaj orzechy i z powstałego ciasta uformuj długie wałki o wymiarach ok. 20×8 cm.
    Umieść je na blasze do pieczenia i piecz ok. 30 min w temperaturze 175°C.
    Po lekkim ostygnięciu pokrój wypiek w ukośne plasterki (powinno wyjść ok. 20 sztuk).
    Umieścić ciastka na blasze do pieczenia i osusz je przez 10 minut w temperaturze 175°C do uzyskania złotawego koloru.
    Możesz przechowywać jew zamkniętym pojemniku.

3. Propozycja podania
Spróbuj dodać suszonej żurawiny lub posypać ciasto lekko rozdrobnionym czerwonym pieprzem, zmieszanym z tartym parmezanem.
Parmezan biscotti
NewsletterNetto
Gazetka NETTO