Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Omlet na mące kokosowej z bananem

25 min.
2 os.
1. Składniki
Artykuły kolonialne





Nabiał

Warzywa i owoce

2. Sposób przygotowania
  1. PRZYGOTOWANIE

    Białka umieść w misie miksera i ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj stopniowo erytrytol. Zmniejsz obroty miksera i dodawaj po jednym żółtku miksując do połączenia. Do piany przesiej mąkę kokosową wymieszaną z sodą. Bardzo delikatnie wymieszaj szpatułką.

    Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni. Na patelni o średnicy ok. 23 cm rozgrzej olej kokosowy. Przełóż na nią ciasto i smaż ok. 2-3 min. W międzyczasie pokrój banana na mniejsze kawałki lub plasterki. Na wierzchu omleta poukładaj kawałki banana i wstaw patelnię* do piekarnika. Piecz ok. 8-9 minut do momentu, aż omlet będzie rumiany a patyczek wbity w omleta po wyciągnięciu będzie suchy.

    Gotowy omlet wyjmij z piekarnika, przełóż ostrożnie z patelni na talerz. Podawaj z dodatkiem masła orzechowego. Smacznego!

    *patelnia musi być przystosowana do wykorzystania w piekarniku

3. Propozycja podania
NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!
Omlet na mące kokosowej z bananem
NewsletterNetto
Gazetka NETTO