Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Makaron z chorizo, bakłażanem i pomidorkami koktajlowymi

Pomysł na pyszny obiad

20 min.
4 os.
1. Składniki
Warzywa i owoce




Artykuły kolonialne



Mięso i wędliny


Nabiał

2. Sposób przygotowania
  1. Pokrój bakłażana w plasterki, największe z nich przecinając na pół. Obsmaż je na oliwie, aż zmiękną.
    Dopraw solą i pieprzem.
    Ugotuj makaron al dente według instrukcji.
    Pokrój kiełbasę na plasterki, a następnie potnij w kosteczkę. Smaż chorizo, mieloną wieprzowinę i przeciśnięty przez praskę czosnek na oliwie, na dużym ogniu przez 3-4 minuty.
    Dodaj pomidorki i bakłażana.
    Duś przez 5 minut.

3. Propozycja podania
Wsyp świeżo ugotowany makaron do sosu i wymieszaj. Dodaj do smaku sól i pieprz, posyp bazylią. Przybierz serem ricotta lub innym startym serem.
Makaron z chorizo, bakłażanem i pomidorkami koktajlowymi
NewsletterNetto
Gazetka NETTO