Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Makaron z anchovies, brokułami, czosnkiem i chili

Pyszny makaron z dodatkiem świeżych brokułów i anchovies

15 min.
4 os.
1. Składniki
Warzywa i owoce




Artykuły kolonialne


Ryby

Przyprawy

2. Sposób przygotowania
  1. Usmaż na dużej patelni całą papryczkę z czosnkiem na odrobinie oliwy. Dodaj anchovies i poczekaj, aż się rozpłyną w oliwie.
    Odstaw oliwę do ostygnięcia.
    Po ostudzeniu oliwy wyjmij z niej papryczkę.
    Rozdziel brokuły na różyczki, a jadalną część łodygi pokrój w kosteczkę.
    Ugotuj do miękkości w osolonej wodzie, zachowaj wodę na później.
    Odsącz brokuły na łyżce cedzakowej i odłóż na bok.
    Ugotuj makaron w wodzie pozostałej po gotowaniu brokułów.
    Wrzuć brokuły do oliwy i podgrzewaj na dużym ogniu przez ok. 1 minutę.
    Jeżeli sos jest za gęsty, rozcieńcz go odrobiną wrzątku.
    Tuż przed końcem gotowania makaronu odlej wodę i dogotuj makaron w sosie.

3. Propozycja podania
Rozłóż na podgrzanych talerzach i udekoruj bazylią.
Makaron z anchovies, brokułami, czosnkiem i chili
NewsletterNetto
Gazetka NETTO