Ilość porcji: 5
Czas przygotowania: 1 h
Galaretka:
Dodatkowo:
Drożdże rozetrzyj z erytrytolem i melasą. Następnie dodaj ciepłą wodę, olej kokosowy, mąkę ryżową, skórkę z limonki i mango. Całość dobrze wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do sztywnych papierowych papilotek nałóż ciasto do połowy foremek. Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni 20-25 minut. Upieczone babeczki wyłóż z foremek i odwróć do góry dnem. Na wierzch nałóż galaretkę z mango i posyp pokrojonymi pistacjami.
Galaretka:
Mango obierz i zblenduj na gładkie puree. Następnie wlej sok pomarańczowy. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości wody, rozpuść i wlej do soku pomarańczowego z mango. Kwadratową blaszkę – 21cmx21cm wyłóż folią spożywczą. Wlej galaretkę i odstaw do całkowitego stężenia. Kiedy galaretka będzie już ścięta wytnij z niej malutkie koła. Galaretkę nałóż na upieczone babeczki.