Nasze marki

Mroźne specjały

Masz ochotę na szybkie i smaczne danie? Przywołaj smaki lata z kompozycjami owoców i warzyw Mroźne Specjały bez względu na porę roku!

Mroźne Specjały to prawdziwa skarbnica witamin błonnika i składników mineralnych, która zadowoli podniebienia nie tylko miłośników jarzyn.

Mrożone warzywa idealnie sprawdzą się jako dodatek do zup, sosów i sałatek, a owoce do deserów, ciast, koktajli czy innych przysmaków. Apetyczne naturalne mieszanki Mroźne Specjały są lekkostrawne. To duża porcja zdrowia i energii na każdy dzień!

Mroźne Specjały pomogą Ci przygotować pyszną zupę rodem z domowej spiżarni!

Bób zielony

450 g

mrozne-bob-zielony.png (1)

Należy do roślin strączkowych, które charakteryzują się dużą zawartością białka i kwasu foliowego. Bób zielony Mroźne Specjały to skarbnica substancji odżywczych. Polecany jest osobom ze zbyt wysokim cholesterolem, ponieważ skutecznie obniża jego poziom. Zawarte w bobie witaminy z grupy B pomagają regulować pracę układu nerwowego. Po ugotowaniu bób zielony Mroźne Specjały ma intensywny kolor, świeży zapach i gładką skórkę. Dobrze smakuje jako przekąska czy dodatek do zup i makaronów. Śmiało można z niego przyrządzić pyszny humus czy alternatywę dla kotletów mięsnych.

Szpinak

450 g

mrozne-szpinak.png (1)

Szpinak Mroźne Specjały to źródło dobrze przyswajalnej witaminy C oraz magnezu. Sięgać po niego powinny osoby żyjące w stresie i cierpiące na ból głowy, ponieważ wykazuje właściwości uspokajające. Szpinak Mroźne Specjały wyróżnia soczysty zielony kolor, intensywny aromat i lekko pikantny smak. Można używać go do sałatek, a w połączeniu z serem wzbogaca dania z makaronów. Miłośnicy szpinaku doceniają jego walory smakowe w farszach do pierogów, naleśników i kruchych tart.

Fasola szparagowa

różne rodzaje: żółta, zielona
450 g

mrozne-fasola-szparagowa.png (3)

Roślina strączkowa – wywodząca się z Ameryki odmiana fasoli zwykłej. Wśród fasoli szparagowej Mroźne Specjały znajdziemy dwa rodzaje. Żółta po ugotowaniu ma kremowy, łagodny smak oraz wyjątkowo miękką konsystencję. Zielona smakuje bardziej wyraziście, jest także bardziej krucha. Obie są źródłem cennych mikroelementów oraz witamin. Fasola szparagowa Mroźne Specjały sprawdzi się jako dodatek do zup, gulaszu warzywnego czy sałatek. Jej smakiem można się zachwycać, przygotowując proste i popularne danie, które pasuje do smażonego mięsa: fasolkę z bułką tartą na maśle.

Zupy

różne rodzaje: barszcz ukraiński, kalafiorowa, jarzynowa; grzybowa
750 g; 450 g

mrozne-zupy.png (2)

Najczęściej serwowane jako pierwsze danie obiadu Zupy Mroźne Specjały występują w czterech wariantach. Barszcz ukraiński jest pełen smaku i aromatu dzięki połączeniu buraków, kapusty oraz warzyw. Zupa kalafiorowa nieodzownie kojarzy się z latem, a delikatny smak z nutką słodyczy zawdzięcza kruchym kawałkom kalafiora. Zupa jarzynowa doskonale sprawdzi się jako potrawa rozgrzewająca, dostarczająca organizmowi potrzebnej energii. Zupa grzybowa z kolei zachwyca swoim szczególnym i niepowtarzalnym zapachem, a dla miłośników grzybów stanie się okazją do kulinarnej uczty.

Warzywa na patelnię

różne rodzaje: po włosku, z pieczarkami, z ziemniakami
750 g

mrozne-warzywa-na-patelnie.png (3)

Źródło wielu smaków oraz inspiracji kulinarnych. Warzywa na patelnię Mroźne Specjały znajdziemy w trzech odsłonach. W wersji po włosku stanowią danie samo w sobie, ale z powodzeniem można je dodać do makaronu czy zapiekanki. Wersję z ziemniakami możemy potraktować jako odrębne, wegetariańskie danie lub dodać do niego mięso, które podkreśli jego delikatny smak. W trzeciej odsłonie mamy natomiast warzywa na patelnię z pieczarkami, które może pojawić się na stole w pojedynkę, ale idealnie pasuje też do ryb i mięsa.

Brokuły

mrozne-brokuly.png

Nazywane są inaczej zielonym kalafiorem lub kapustą szparagową. Uznaje się je za jedno z najzdrowszych warzyw na świecie. Brokuły Mroźne Specjały po ugotowaniu mają charakterystyczny zapach, intensywny zielony kolor oraz delikatny smak kojarzący się ze słodyczą. Różyczki nie rozpadają się, pozostając kruche. Brokuły Mroźne Specjały są cenione na rodzinnym stole i często występują pod postacią zupy kremu. Dobrze komponują się z innymi warzywami w zupach jarzynowych. Miłośnicy kulinariów doceniają brokuły zapiekane pod sosem beszamelowym albo jako wyjątkowy dodatek w sałatkach.

Kalafior

mrozne-kalafior.png

Warzywo, które przywędrowało do nas z Włoch i jest znane z korzystnego wpływu na zdrowie człowieka. Kalafior Mroźne Specjały po ugotowaniu nie rozpada się, ma intensywny zapach i kremowy, słodkawy smak. Nadaje się jako dodatek do zup jarzynowych, sałatek, wytrawnych tart oraz zapiekanek. Można go również połączyć z puree z ziemniaków. Kalafior Mroźne Specjały sprawdzi się doskonale w wersji tradycyjnej, czyli z zezłoconą na maśle bułką tartą. Miłośnicy kulinarnych eksperymentów z powodzeniem mogą pokusić się o przygotowanie delikatnych sufletów z kalafiora.

Mieszanka chińska

mrozne-mieszanka-chinska.png

Połączenie aromatycznych warzyw dla tych, którzy mają wymagające podniebienia i lubią nowe doznania kulinarne. W mieszance chińskiej Mroźne Specjały można odnaleźć kiełki fasoli Mung, pędy bambusa oraz doskonałej jakości warzywa. Zachwyca swoim orientalnym zapachem oraz smakiem przywołującym na myśl najbardziej odległe zakątki świata. Mieszanka chińska Mroźne Specjały pasuje do drobiu, różnego rodzaju mięs, a podana w towarzystwie ryżu lub chińskiego makaronu zmieni się z prostego dania w ekskluzywną kolację.

Kompozycja warzywna

mrozne-kompozycja-warzywna.png

Mix najpopularniejszych warzyw, po które najczęściej sięgamy ze względu na ich walory smakowe i wartości odżywcze. W Kompozycji warzywnej Mroźne Specjały znajdziemy choćby brokuły, kalafior czy marchew. Wyselekcjonowane jarzyny po ugotowaniu zachowują swój oryginalny smak, piękne i naturalne kolory, a odpowiednia technika przygotowania sprawia, że nie rozpadają się i są odpowiednio kruche. Kompozycja warzywna Mroźne Specjały to idealna podstawa do pożywnych zup. Można z nich przygotować także warzywną sałatkę albo zapiekankę, która stanie się sycącym obiadem.

Marchewka z groszkiem

mrozne-marchewka-z-groszkiem.png

Kompozycja dwóch bardzo popularnych warzyw. Marchewka z groszkiem Mroźne Specjały charakteryzuje się doskonałą jakością, ponieważ po ugotowaniu warzywa nie sklejają się, są aromatyczne i zachowują indywidualny, słodkawy smak. Można z niej przygotować zupę krem, a dla podkreślenia smaku dodać chrupie grzanki. Najpopularniejsza jednak jest jako dodatek do dań głównych w postaci marchewki z groszkiem na sypko lub gęsto. Świetnie komponuje się z kurczakiem oraz innymi delikatnymi mięsami. Marchewka z groszkiem Mroźne Specjały może także ułatwić przygotowanie klasycznej sałatki jarzynowej.

Mieszanka 6-składnikowa

mrozne-mieszanka-6-skladnikowa.png

Kompozycja warzyw, w skład której wchodzą: marchew, kalafior, brukselka, fasolka szparagowa, groszek i seler. Po przygotowaniu mieszanka 6-składnikowa Mroźne Specjały zachwyca niesamowitym bukietem zapachów oraz intensywnymi doznaniami smakowymi. Najlepiej sprawdzi się w rozgrzewającej zupie. Docenią ją wszystkie osoby, które chcą szybko przygotować danie zdrowe i zbilansowane. Warzywa gotują się szybko, są kruche, a przede wszystkim zawierają bogactwo witamin i mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Truskawki

mrozne-truskawki.png

Owoc cieszący się dużą popularnością nie tylko ze względu na smak, lecz także dzięki dobroczynnemu wpływowi na nasze zdrowie. Truskawki Mroźne Specjały to starannie wyselekcjonowane owoce, które po rozmrożeniu zachowują swój niepowtarzalny aromat i smak. Z ich dodatkiem można przygotować pyszne desery, takie jak racuchy, babeczki i tarty. Nadają się również do wyśmienitych sosów, którymi polejemy lody albo bitą śmietanę. Zwolennicy dań głównych i przystawek w innych odsłonach mogą je z powodzeniem wykorzystać do przygotowania knedli, zupy owocowej lub makaronu z serem i truskawkami. Kompot z truskawek to z kolei pomysł na to, jak szybko i smacznie ugasić pragnienie.

Gazetka NETTO