W ramach nowej kampanii społecznej, zainicjowanej przez naszą firmę z okazji Światowego Dnia żywności, we współpracy z Federacją Polskich Banków Żywności pragniemy uczulić naszych klientów na globalny problem marnowania żywności. Na stronie zamieściliśmy szereg praktycznych wskazówek, podpowiadając, jak prawidłowo przechowywać żywność i lepiej ją wykorzystywać, z korzyścią dla planety oraz portfela.
LODÓWKA TO MIEJSCE NA PRODUKTY, KTÓRE SZYBKO I ŁATWO ULEGAJĄ ZEPSUCIU
CZY WIESZ, JAK UKŁADAĆ PRODUKTY W LODÓWCE, ABY DŁUGO ZACHOWAŁY ŚWIEŻOŚĆ?
Pobierz zasady przechowywania produktów,
wydrukuj i powieś na lodówce!
NA ZAKUPACH
PLANUJ! KUP MNIEJ, ZRÓB LISTĘ!
Często wyrzucamy jedzenie, bo mamy za dużo w lodówce, zapominamy, albo coś nam nie smakuje. Wyciągnijmy wnioski! Nie kupuj produktów, których nie lubisz oraz nie kupuj na zapas. Zrób listę zakupów, żeby wiedzieć, czego na pewno potrzebujesz. Mamy dla Ciebie gotową listę zakupów!
POBIERZ LISTĘ ZAKUPÓW
PRZECHOWUJ MĄDRZE I ZACHOWAJ ŚWIEŻOŚĆ PRODUKTÓW NA DŁUŻEJ
PRZETWARZANIE, CZYLI WYKORZYSTAJ POTENCJAŁ PRODUKTÓW
Daj drugie życie produktom, które straciły pierwszą świeżość:
Przetworzone mięso możesz wykorzystać na wiele sposobów:
Produkty, które straciły pierwszą świeżość możesz przetwarzać:
Wprowadź zmiany już dziś i oszczędzaj!