Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Mizaki - czyli połączenie zazyków i mizerii

Mistrzowskie przepisy
Mateusza Zielonki!

SKŁADNIKI

  • ogórki małosolne
  • koperek
  • cytryna
  • miękki ser kozi
  • maślanka
  • jogurt naturalny
  • pieprz
  • oliwa

PRZYGOTOWANIE

Ser kozi łączymy z maślanką i jogurtem. Dodajemy posiekany koperek oraz sok z połowy cytryny. Ogórki małosolne ścieramy na tarce na grubych oczkach i mieszamy wszystko razem. Doprawiamy pieprzem, oliwą. Ogórki małosolne są z reguły dość słone i ale jeśli ten poziom zasolenia jest dla nas niewystarczający to doprawiamy do smaku. Dodatek mięty mógłby dodatkowo odświeżyć danie. Świetnie pasuje w połączeniu z koperkiem, a świeże chili dodało by ostrzejszego charakteru.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO